Hoe je het koffiedessert van tante Alicia kooktWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Alle hoeveelheden zijn afhankelijk van de grootte van uw pyrex- of ovenschaal. Als je een middelgrote pyrex hebt, gebruik dan 6 eieren en 3/4 l melk.

Breek je eieren. Doe het eiwit in een kom en de eieren in een kopje (we gebruiken ze later)

Voordat je de eiwitten opklopt, doe je de melk in een kleine pan en verwarm je deze. Laat het echter niet koken, het moet na een minuut heet genoeg zijn.

Klop! Klop als een professional! Totdat je mix er zo uitziet. Het duurt een paar minuten. Je melk zou nu van het vuur moeten zijn en je oven zou moeten opwarmen.

Voeg 2 eetlepels suiker per ei toe. Ik heb 8 eieren gebruikt, dus ik heb 16 theelepels suiker toegevoegd. Mix het allemaal. Voeg zoveel koffiepoeder toe als u wilt. Ik heb 4 eetlepels toegevoegd.

Als je mix stevig is, is het tijd om het in de pyrex- / ovenschaal te doen.

Het gerecht dat ik heb gebruikt is enorm. Meer dessert voor mij! Dit gaat in de oven op 390F / 200C gedurende 7 minuten, 10 toppen. Gebruik de grill niet (als je oven er een heeft), want die zal verbranden. Controleer regelmatig.

Nu is het tijd voor dooiers! Voeg een eetlepel bloem toe aan het mengsel, zodat het een beetje dikker wordt. Roer twee seconden en voeg alles toe aan de melk die je hebt afgekoeld terwijl je aan het eiwit werkte.

Zet de pot terug in het vuur, laag en stop nooit met roeren, anders worden de dooiers te dik en gaat alles kapot. Dus roer, roer, roer. Haal het na 1 minuut van het vuur. Blijf roeren.

Controleer de oven terwijl je de dooiers roert. De mix zou moeten stijgen en dan weet je dat het klaar is. Het wordt ook bruin, dus zet het vuur uit maar laat het even staan. Blijf de dooiers voorzichtig roeren

Het zou er zo uit moeten zien. Het is veel gestegen!

Gebruik een mes om het dessert te snijden en giet de melk / dooiermix in alle ruimtes die je ziet. De mix kan een beetje krimpen, maar het is normaal. Laat het afkoelen in de koelkast. Dat is het!

Nom nom :)


Bekijk de video: Lekker en makkelijk te maken dessert van Carlo Straver


Opmerkingen:

  1. Veryl

    Daarin zit iets. Bedankt voor de uitleg.

  2. Mac Bheathain

    Ik geloof dat je het mis hebt. Ik ben er zeker van. Laten we dit bespreken.

  3. Mir

    Bravo, deze zin kwam precies op de juiste plaatsSchrijf een bericht


Vorige Artikel

Citroen- en gemberthee maken #healthyeating

Volgende Artikel

Hoe eucalyptuslollies met gembermunt te bereiden