Hoe mcc te maken - houten kruiden- / opbergrek maken


Haal uw 90 mm brede hout op bij uw leraar in de klas.

Voordat u begint met het markeren van uw project, inspecteert u de uiteinden om er zeker van te zijn dat ze zijn bewerkt. Een machinaal bewerkte rand geeft u een vierkant startpunt om uw taak af te bakenen.

Markeer met een scherp potlood, een driekwadraat en een liniaal uw hout nauwkeurig 5 mm vanaf de rand om u een vierkant startpunt te geven voor de rest van uw onderdelen.

Om uw eerste deel te markeren, vergeet niet om uw liniaal op uw vierkante markering te starten, zoals hier wordt weergegeven.

Gebruik nu een scherp potlood en een Tri Square om een ​​rechte lijn te bepalen waar je eerder je hout hebt gemarkeerd. Hoe nauwkeuriger u hier bent, hoe nauwkeurig elk van uw stukken zal zijn.

Dit is hoe het eruit zou moeten zien als je het Tri Square hebt gebruikt om de lijnen te markeren.

Om u te helpen het gebied van het hout te visualiseren dat moet worden gezaagd en geschuurd, kleur het gebied van 8 mm dat u zojuist hebt gemarkeerd in.

Onthoud dat wanneer u uw volgende stuk markeert, u begint op de tweede van de twee lijnen die u eerder hebt gemarkeerd.

Hier ziet u hoe uw stuk hout eruit moet zien als u uw onderdelen heeft gemarkeerd.

Nu moet u uw markering 'overbrengen' op de randen van uw hout. Dit geeft je een geweldige visuele gids bij het snijden van je stukken.

Nogmaals, kleur is het gebied van 'afval'-materiaal.

Hier is uw markering compleet en klaar om te snijden. Onthoud dat u maar één kant en één rand van uw hout hoeft te markeren.

Nu is het tijd om de zijkanten van uw rek te markeren. Denk eraan om te controleren op machinaal bewerkte randen en de uiteinden indien nodig af te vlakken.

Uw zijstukken moeten 400 mm lang zijn, zoals weergegeven in de afbeelding. Vergeet niet om een ​​andere lijn te markeren op 5 mm afstand van de lijn van 400 mm om te kunnen snijden.

Hier zijn uw twee zijstukken gemarkeerd met ingekleurd afval. Onthoud dat uw volgende stap is om de markeringen over te brengen op de rand van uw hout om een ​​beter zicht te krijgen tijdens het zagen.

Nu heb je een penzaag en een bankhaak nodig om je voor te bereiden om je hout in je 4 afzonderlijke zijden te zagen.

Bevestig uw Bench Hook in uw bankschroef zoals hier getoond. Doe je bankschroef alleen stevig vast. Te strak aandraaien van je bankschroef is er niet goed voor en is eigenlijk ook niet nodig bij gebruik van een bankhaak.

Als u rechtshandig bent, is dit hoe uw hout op uw bankhaak moet worden geplaatst. Als je linkshandig bent, draai je de bankhaak dan om in je bankschroef en hij zal voor je worden georiënteerd.

Houd uw hout stevig tegen de aanslag met uw potloodstrepen uitgelijnd zoals hier weergegeven. Hoe dichter u uw markeringen bij de rand van de Timber Stop brengt, hoe gemakkelijker u deze vasthoudt tijdens het zagen.

Trek uw penzaag 4 of 5 keer naar u toe om te beginnen met zagen. Wees uiterst voorzichtig om tussen de lijnen door te snijden, zodat uw stukken niet te kort worden.

Hier is je stuk hout nadat je het hebt gezaagd. De volgende stap is om de schijfschuurmachine te gebruiken om de randen te bewerken en uw hout op de juiste maat te krijgen.

Hier zijn de stukken zoals ze eruit zouden moeten zien nadat u ze op lengte hebt geschuurd. Probeer het verbranden van de kopshout zoveel mogelijk te vermijden, want u zult het later moeten schuren.

Leg al je stukken op een plat oppervlak om te controleren of ze allemaal even lang zijn. Dit is belangrijk zodat uw doos perfect vierkant is, wat het plaatsen van de bodem en de voorkant gemakkelijker maakt.

U zult wat bramen opmerken die ontstaan ​​nadat u de schijfschuurmachine heeft gebruikt. Voordat u doorgaat met de volgende stap, moet u ze verwijderen.

Gebruik een kurkblok en schuurpapier in de grofte P180. Trek het schuurpapier in een hoek van 45 graden heel lichtjes over de bramen totdat ze zijn verwijderd. Zorg ervoor dat u alleen de bramen verwijdert, niet uw stukken.

Markeer nu duidelijk uw stukken hout met uw naam, zodat u ze niet kwijtraakt.

Draai nu je zijstukken om en markeer ze met 'Side Left' of 'Side Right'. Dit zal verwarring later in het fabricageproces tot een minimum beperken.

Draai uw plankdelen om en markeer ze met 'Front Top', 'Front Middle' en 'Front Bottom'. Dit zal ook verwarring later in het fabricageproces minimaliseren.

Nu bent u klaar om uw unieke ontwerp toe te voegen aan de zijstukken van uw opslageenheid. Voor dit voorbeeld zal ik een ronde container gebruiken om mijn persoonlijke ontwerp te verkrijgen.

Om de afgeronde bovenrand te krijgen, plaatst u de container gelijk met de bovenkant en de zijkant van uw hout en trekt u met een potlood de vorm van de container over zoals afgebeeld.

Hier is de vorm op het hout getekend. Doe nu hetzelfde voor de andere kant. Vergeet niet om ervoor te zorgen dat u de vorm op de bovenkant van uw andere zijstuk volgt.

Dit zijn je twee stukken als ze eenmaal zijn gemarkeerd. Merk op hoe het ontwerp zich aan weerszijden bevindt, dus als de stukken rechtop staan, bevindt het zich bovenaan uw zijkanten.

Voor dit eenvoudige ontwerp is de volgende stap het gebruik van de schijfschuurmachine.

Voor meer ingewikkelde ontwerpen moet u mogelijk een kapzaag gebruiken en deze met de hand schuren.

Dit zijn je twee stukken als ze eenmaal zijn geschuurd.

Nu moet je deze mal gebruiken om je pluggen te markeren.

Plaats uw stukken op de manier waarop u uw planken wilt hebben, omdat u met deze mal de afstand tussen de planken kunt aanpassen.

Hier is een andere manier om uw planken op te ruimen.

De volgende stap is om de deuvelgaten voor uw planken te boren.

De kolomboormachine wordt opgesteld zoals weergegeven. Het is klaar voor gebruik.

Stoot uw hout stevig tegen het ingeklemde stuk hout. Dit plaatst uw hout op de juiste plek om uw deuvelgaten uit te boren.

Hier zijn alle drie de planken uitgeboord.

Dit zijn paspennen. Ze zijn essentieel voor het correct positioneren van uw pluggen op uw zijstukken.

Dit is hoe de paspennen worden gebruikt. Je plaatst ze in de gaten die je eerder in je planken hebt geboord.

Plaats uw stukken terug op hun plaats in de mal en druk uw plank stevig tegen het zijstuk. De paspen zorgt voor een inkeping in uw zijstuk, wat uw merkteken is om naar toe te werken.

Herhaal het proces aan de andere kant van je stuk. Beide zijstukken worden gemarkeerd voor uw gaten. Herhaal dit proces voor alle planken.

Hier ziet u hoe uw zijstukken eruit zien als u uw paspennen erin hebt gedrukt.

Gebruik de andere boormachine in de werkplaats en zorg ervoor dat er een groot stuk hout op de tafel van de boormachine ligt en boor de deuvelgaten uit waar ze werden gemarkeerd door de paspennen.

Hier is de boormachine in bedrijf die de gaten boort.

Hier zijn je zijden volledig geboord, klaar om te worden samengevoegd met je planken.

Nu bent u klaar om een ​​profiel aan de randen van uw zijstukken toe te voegen met behulp van een trimmerfrees. Waar u dit profiel toevoegt, is geheel aan u. In dit geval wordt het toegevoegd aan de buitenranden.

Dit is hoe je kanten eruit zullen zien als je het profiel hebt toegevoegd.

Schuur nu alle oppervlakken van je kruidenrek. Denk eraan om te beginnen met korrel 80, door te gaan met 120, dan 180 en tenslotte 400. Dit geeft je een eersteklas oppervlak om een ​​kwaliteitsafwerking aan te brengen.

Dit is hoe je stukken eruit moeten zien als je het schuurproces hebt voltooid.

U bent nu klaar om een ​​afwerking aan te brengen op de interne delen van uw opbergrek.

Ten eerste, gebruik een potlood en een driekwart, regel lijnen op de binnenkant van uw zijstukken, zoals weergegeven in de afbeelding. Dit is zodat je een niet-afgewerkt oppervlak hebt waar de PVA-lijm zich aan vast kan houden tijdens het lijmen.

Breng een afwerking aan zoals weergegeven in de afbeelding. Merk op hoe tussen de gelinieerde lijnen niet af is !!

Breng 3 lagen Estapol aan op alle interne delen van uw opbergrek. Dit wordt in dit stadium gedaan, omdat het moeilijk wordt om de binnenkant af te werken nadat het rek is gelijmd.

Hier zijn alle stukken na 3 lagen Estapol. Het rek is nu klaar om aan elkaar te worden gelijmd.

Om uw rek aan elkaar te lijmen, gebruikt u de lichtgewicht schuiframen, omdat deze voldoende klemmogelijkheden bieden voor wat nodig is.

Om het rek aan elkaar te lijmen, gebruiken we 6 mm pluggen en PVA-lijm om een ​​sterke bevestiging te creëren.

Knijp voldoende PVA op een stuk hout en breng het aan met een dunne kwast.

Let er bij het aanbrengen van de lijm op dat u wat lijm in de deuvelgaten knijpt.

Dit is hoe je stuk eruit moet zien als je de pluggen in de deuvelgaten hebt geplaatst.

Plaats uw eerste plank in een van uw zijstukken. Zorg ervoor dat je de planken in de juiste positie hebt, anders komen de gaten niet overeen. Herhaal dit proces voor de overige twee planken

Zodra u al uw planken aan uw twee zijstukken hebt bevestigd, begint u met klemmen. Zorg ervoor dat u de vleugelklemmen gebruikt om uw rek in eerste instantie aan elkaar te klemmen.

De snelspanklemmen kunnen worden gebruikt om de bovenkant van uw rack vast te klemmen als er geen vleugelklemmen meer in de kamer zijn.

Dit is hoe uw rek eruit moet zien als u het uit uw klemmen heeft gehaald.

Snijd met een verzonken zaag de rest van de pluggen af ​​die na het lijmen uitsteken.

Denk bij het gebruik van de verzonken zaag aan de technieken die u in de klas hebt geleerd. Oefen druk uit op het mes en buig het handvat omhoog tijdens het snijden.

Dit is hoe uw rek eruit zou moeten zien als u uw deuvels heeft afgesneden. Begin nu met het voorbereidingsproces voor het aanbrengen van een afwerking. Zorg ervoor dat u dit proces aan beide kanten voltooit.

Het is nu tijd om uw relingfunctie te kiezen. Er zijn drie mogelijkheden. Deuvelstang, rail met spijkers of verzonken montagerail. De beslissing is helemaal aan jou !!

Als je eenmaal je type rail hebt gekozen, vraag je de klasleraar om je te laten zien hoe je die rail aan je kruidenrek kunt bevestigen.

Hier is het eindproduct met alle 3 soorten reling als voorbeeld. En je bent klaar !!


Bekijk de video: 10 Cheap Cabinet Makeover Ideas for Limited Kitchen


Vorige Artikel

8 manieren om emoji's te verzenden IRL

Volgende Artikel

Hoe varkens osso bucco te koken in een Cook & Hold-oven