Hoe houtskool te gebruiken om een ​​peer te tekenenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Veel mensen denken dat het fotorealistisch maken van een tekening het "de beste" maakt. Dat betekent dat er verschillende tekens, waarden en texturen moeten worden gebruikt.

Dit zijn enkele tools waaruit u kunt kiezen. De vierkante houtskool is het zachtst en donkerst. De potloden zijn lichter en geven meer detail. 6B = donkerder, 4B = lichter. De gum is ook een teken.

Observeer uw onderwerp zorgvuldig. De bovenkant is kleiner, de steel staat niet in het midden en helt naar rechts over. Teken voorzichtig de contour inclusief de schaduwen.

Ik heb een losse contour van mijn peer. Ik heb rekening gehouden met de dingen die in de vorige dia zijn genoemd, maar ik benadruk niet dat het exact is. Ik kan gaandeweg verfijnen.

De meeste dingen kunnen worden omschreven als combinaties van kubussen, bollen, cilinders of kegels. Welke vormen zie je als je naar deze peer kijkt?

Ik zie twee opeengestapelde bollen. Ik zou dit ook als een kegel kunnen zien, maar ik zie bollen. Mijn lichtbron was een raam aan de rechterkant. Dit ziet er nu uit als een eenvoudige schaduwoefening.

Voor houtskool begin ik graag met het definiëren van de achtergrond aan de lichtere kant van het object. Dit helpt me onhandige contouren te vermijden. Ik gebruikte een lichte slag met de vierkante houtskool. De textuur voegt interesse toe.

Ik raakte de umbra met een extra slag van de vierkante houtskool. Het is geen detailtool op zo'n kleine pagina, maar ik kan het gaandeweg verfijnen.

Ik voegde de halfschaduw toe en probeerde ze verschillende tonen te houden, zonder ze te drastisch anders te maken.

Met hetzelfde gereedschap begon ik schaduw te geven aan de donkere zijden van elk van de bollen. Onthoud dat je in de schaduw stelt voor vorm en idealiter kleur, maar daar kunnen we in een andere demo meer aan werken. Ook geen contouren!

Met een 4B-potlood heb ik overgangen toegevoegd van de donkere achtergrond naar de lichtere en middentonen van de bol. De 4B maakt van nature lichtere vlekken dan de vierkante houtskool. Nog steeds geen contouren!

Gummen zijn geweldige hulpmiddelen voor het maken van markeringen, naast het feit dat u highlights kunt verwijderen en een textuurcontrast tussen objecten kunt geven. Ik werk aan de highlights, het oranje gedeelte van de peer en de tafel.

Wilgen- of wijnstokhoutskool is zelfs zachter dan de 4B. Ik gebruikte het om overgangen van de peer te verzachten en om wat houtnerf naar de tafel terug te brengen. Dit werkt alleen als ik eerst de gum gebruik. Geen contouren!

Mijn laatste peer vertoont vorm, weerspiegelt hoogtepunten van de tafel en heeft een indicatie van het oranje gebied. Ik omarm de textuur omdat het meer karakter heeft dan gemengd. Let ook op: er is hier geen overzicht!


Bekijk de video: Tekenles - Appels tekenen - Juf Tarana - kinderen vanaf 7


Vorige Artikel

Hoe maak je gemakkelijk knoflook avocado "boter"

Volgende Artikel

Hoe maak je thuis een Vietnamese koffie